Onze website is nog niet mobiel vriendelijk, is dit een probleem?

Vraag:
Onze website is nog niet mobiel vriendelijk. Wij zijn echter goed vindbaar en hebben ca: 11000 bezoekers per maand, waarvan ca: 50% desktop, 25% Ipad en 25% mobiel.

We maken ons enigszins zorgen om het feit dat de vindbaarheid zal afnemen als we alles bij het oude zullen laten. Wat adviseert u ons om te doen?

Antwoord:
Google heeft aangekondigd om websites die geen mobiele versie hebben lager te laten scoren op de mobiele website van Google. In uw geval is een groot deel van de bezoekers op een mobiel apparaat actief, dus uw zorg is volkomen terecht en wij adviseren ook om hiermee aan de slag te gaan. 

Overigens verwachten wij niet direct een terugloop van 50% in de bezoekersaantallen. Het gebruikersgemak is momenteel echter niet optimaal door het gebruik van bijvoorbeeld Flash in uw website dus uit conversie oogpunt adviseren wij een losse mobiele website op te gaan zetten. 
Indien wenselijk kunnen wij u hiermee helpen.


Uw zorg is dus zeker terecht en wij adviseren u hiermee aan de slag te gaan. Vooral omdat een groot deel van uw bezoekers mobiel/tablet is kan dit een grote impact hebben. Ik verwacht niet dat de 50% meteen wegvalt, maar er kan best een grote hap uitgenomen worden.

Sowieso is het een goed idee om eens kritisch naar uw website te kijken. Zo zie ik een aantal flash elementen, dat werkt niet op bijvoorbeeld iPhone en iPad. Daarnaast zie ik 3 verschillende layouts, iets wat erg verwarrend kan werken voor bezoekers. Ik kan dan ook adviseren om daar eens kritisch naar te kijken en de layouts zoveel mogelijk overeen laten komen.

Mochten wij ergens concreet mee kunnen helpen dan bent u natuurlijk altijd welkom :-)